UkiSport on itsenäinen ja paikallinen urheilukauppa

Mirva ja Samu Kiisken urheilukauppa erosi syksyllä pitkän harkinnan jälkeen TeamSportia -ketjusta ja aloitti joulukuussa itsenäisenä urheiluliikkeenä nimellä UkiSport. Mitään suuria muutoksia ei ketjusta irtoaminen tule tuomaan, ainakaan lyhyellä tähtäimellä.

– Päätös oli vaikea ja varmaan vuoden verran sitä mietittiin. Ketjun suuntaan ei ole mitään negatiivista sanottavaa eli mitään skismaa muutokseen ei liity, kertoo kauppias Samu Kiiski.

Ketjussa liike vaan on enemmän ”kahlittu” ja sidottu määrättyihin merkkeihin ja tuotteisiin. Toisaalta ketju antaa paljon tukea kauppiaalle.

– Nyt ollaan omillaan ja täysin paikallinen, kaikin tavoin. Olen ollut kauppiaana jo pitkään ja sitä ennenkin alan liikkeessä töissä, joten uskon tietäväni mitä ihmiset haluavat. Aloittelevalle kauppiaalle ketjun tuki on ensiarvoisen tärkeä, mutta tässä tilanteessa katsoin, että pärjäämme ilman sitä.

 

Nykyiseen liikepaikkansa urheilukauppa siirtyi parisen vuotta sitten. Muutos ei vaikuta liiketiloihin, aukioloaikoihin tai henkilöstöön.

– Valikoima muuttuu ajan kanssa. Menossa olevan talvikauden ostot tehtiin jo aikoja sitten ja myös tulevan kevään ja kesäkaudet ostot on periaatteessa tehty, mutta niihin olemme pystyneet tekemään muutoksia.

Samun mukaan valikoima tulee jonkin verran muuttumaan sporttisempaan suuntaan eli urheiluun tulee enemmän tuotteita ja uusia tuotemerkkejä.

– Itsenäisenä toimiminen tekee meistä myös ketterämpiä eli kykenemme paremmin vastaamaan paikallisten asiakkaiden toiveisiin. Vuosien aikana maahantuojatkin ovat tulleet tutuiksi ja kaupankäynti heidän kanssaan sujuu jatkossakin, vaikka puitteet muuttuivat

 

Uuden liikkeen avajaiset ajoittui sopivasti joulun alle ja joulumyynti olikin Samun mukaan kokonaisuudessaan hyvä.

UkiSport toimii Kräkin talon alakerrassa osoitteessa Koulukatu 7 ja on avoinna arkisin kello 9:30-18:00 ja lauantaisin 9.00-14:00.

 

Artikkelikuva: Samu Kiiski uskoo, että itsenäisenä liikkeenä UkiSport on joustavampi kuin ketjun osana ja pystyy paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.