Viikon vanha: Vakkamalja taas Jyskeelle

Viime viikolla jaettiin yleisurheilussa alueen parhaille palkintoja (juttu tässä), yhdeksän vuotta sitten tekemäni juttu silloisesta palkintojenjaosta alla. Löydätkö kuvista yhtään samaa urheilijaa?

 

Vakkamalja taas Jyskeelle

Vakka-Suomen yleisurheiluseurojen välinen kilpailu Vakkamaljasta päättyi vuonna 2009 Laitilan Jyskeen voittoon. Jyske oli paras seura nyt toisena vuonna peräkkäin mutta ero kakkoseen Vehmaan Kiistoon ei ollut suuri.

Vakkamaljan pisteitä seurat keräävät alueen viidestä mestaruuskilpailusta, maastojuoksusta, maastojuoksuviestistä, rataviestistä, moniotteluista ja varsinaisista Vakka-Suomen mestaruuskilpailuista.

 

Menestyspisteitä Jyske keräsi lähes tuplasti enemmän kuin Uudenkaupungin Kenttäkarhut. Painotuskertoimet huomioiden Vakkamalja-kisassa Jyskeen kantaan nousivat kuitenkin pienemmät seurat Vehmaan Kiisto ja Kalannin Vankka.

Vakkamaljan lisäksi alkuviikolla Laitilassa järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa muistettiin urheilijoita. Aiemmin pidetyssä seurojen palaverissa oli valittu alueen paras kaikkiaan 22 sarjassa.

– Osa valinnoista oli yksimielisiä, osasta keskusteltiin ja osasta jouduttiin äänestämään, mutta valinnat menivät luultavasti hyvin, koska kommentteja ei ole päätösten jälkeen tullut, totesi alueen seurojen puheenjohtaja Tiia Seppälä.

 

Parhaan urheilijan palkinnoista sai Laitilan Jyske kuusi, Uudenkaupungin Kenttäkarhut ja Vehmaan Kiisto viisi, Kalannin Vankka kolme sekä Mynämäen Isku, Nousiaisten Susi ja Mietoisten Maununpojat yhden.

Perinteiseen tapaan muistettiin myös aktiivisia seuratoimijoita. Vuoden nuorisovetäjänä palkittiin Jyskeen Kari Laiho ja valmentajana Jyskeen Mikko Rinne.

Tilaisuus oli samalla kuusi vuotta alueen yleisurheiluseurojen puheenjohtajana toimineen Tiia Seppälän jäähyväisesiintyminen tehtävässä. Hänen tilalleen seurat valitsivat Jyskeen Riikka Matikaisen.

Vakkamalja 2009, painotetut pisteet, suluissa suorat pisteet:
1) Laitilan Jyske 1322 (1102) 2) Vehmaan Kiisto 1216 (553) 3) Kalannin Vankka 1045 (418)
4) Mietoisten Maununpojat 1016 (207) 5) Mynämäen Isku 882 (490) 6) Nousiaisten Susi 867
(129) 7) Uudenkaupungin Kenttäkarhut 676 (676) 8) Taivassalon Tahti 490 (49) 9) Maskun
Kataja 37 (4).

Artikkelikuva: Vakka-Suomen yleisurheiluseurojen vuotuisessa tilaisuudessa palkittiin jokaisen ikäsarjan paras yleisurheilija. Palkinnot jakaantuivat kaikkiaan seitsemälle alueen seuralle.