Taideyhdistys esittäytyy Raimon kammarissa

Vakka-Suomen taideyhdistys on koonnut Kalannin kirjaston näyttelytilaan Raimon kammariin yhteisnäyttelyn. Mukana on kolme maalaria ja viisi valokuvaajaa. Näyttelyn nimenä on Värit kertovat.

Aki Varjon maisemakuvia. Valokuva ei tee oikeutta valokuville, ne kannattaa poiketa katsomassa ihan läheltä.

Yksi mukana olevista valokuvaajista on Aki Varjo. Hän on kuvannut paljon luontoa, lähimaisemia mutta myös kauempana olevia kohteita, kuten yöllistä taivasta ja siellä näkyvää linnunrataa.

– Olen ottanut myös eläinkuvia, mutta tuntuu, että niitä ottavat kaikki niin valitsin tänne muita kuvia.

Maiseman kuvaamisen luulisi olevan helppoa verrattuna eläimiin, sillä se pysyy paikallaan, eläimillä on paha tapa häipyä juuri kun saa kameran kuvausvalmiiksi.

– Maisemakuvassa pitää löytää kuvakulma ja kyllä siinäkin on hetkestä kyse, tosin ei ihan niin lyhyestä kuin eläinkuvauksessa.

Oma haasteensa on sitten yökuvauksessa. Kun valoa on vähän, pitää kameran asetukset saada kohdalleen, jotta kuvasta saa halutunlaisen.

 

Akin lisäksi näyttelyssä on valokuvia Jaana Jaloselta, Raimo Laksolta, Mika Reinholmilta ja Pentti Seliniltä. Maalareina ainakin tammikuun ovat mukana Jan-Erik Nyberg, Kati Vikatmaa ja Marjatta Mannevaara.

– Näyttely on avoinna helmikuun loppuun asti ja ajatuksena on, että kuun vaihteessa osa töistä vaihtuu ja mahdollisesti mukaan tulee uusia maalareita, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Perhe.

Näyttelyyn voi tutustua Kalannin kirjaston palveluaikoina eli maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10-16 ja tiistaisin ”iltavuorossa” kello 14-20.

Omatoimiaikoina näyttelytila on turvallisuussyistä suljettu.

 

Artikkelikuva: Jorma Perhe viimeistelee taideyhdistyksen näyttelyä.