Koiraystävällinen Saga’s Cafe avautui

Alinenkatu 28 sai perjantaina uuden kahvion vanhalle paikalle. Viimeksi parisen vuotta sitten tiloissa toimi Cafe Wallila, nyt paikan nimenä on Saga’s Cafe.

– Ajatus tuli yhtenä yönä kun olin hereillä eikä ajatus sen jälkeen antanut rauhaa. Saa nähdä, oliko ajatus hyvä vai huono, mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, sanoi Taina Mankinen tiistaina muutaman päivän kahvioyrittäjän kokemuksella.

Yrittäjänä hän on ollut aiemminkin, joskin toisella alalla. Sen päätyttyä hän sitä mieltä, että ei enää koskaan yrittäjäksi. Yrityksen jälkeen Taina on työskennellyt pitkään myös kahviossa. Työt kuitenkin päättyivät ja samoihin aikoihin syntyi yöllinen ajatus.

– Selvittelin ensin pari muutakin paikkaa, mutta ne eivät olleet sopivia. Tässä on kahvio ollut tosiaan ennenkin ja tilat sen puolesta hyvät ja kun paikan sai vuokrattua, niin siitä ajatus lähti toteutumaan.

Tila oli täysin tyhjä, joten koko kalustus piti hankkia. Keittiössä tehtiin isompi remontti, mutta kaiken kaikkiaan valmista tuli vajaassa kuukaudessa.

 

Kahvio tulee olemaan perinteinen kahvio eli mitään latteita kaputsiinoja tai koreita kakkuja, joita tulee syödä etusormi pystyssä, ei ole tarjolla.

– Tavallista kahvia ja itse tehtyä pullaa ja sämpylöitä. Jotain tarjottavaa hankin muualta, mutta pääosa on itse tehtyä ja sen näköistä ja makuista. Tietenkin asiakkaiden toiveita kuunnellaan.

Aukioloajat ovat vielä mietinnässä. Tällä hetkellä ”virallinen” avautumisaika on kello 11 mutta muuttuu todennäköisesti aikaisemmaksi.

– Maanantaina kahvila on suljettu. Arkisin olen avannut kello 11 mutta kokeilen huomenna avata aikaisemmin, todennäköisesti jo yhdeksältä. Lauantaina kahvio on auki 10-15 ja sunnuntaina 11-16. Mutta en pistä ovea kiinni, jos on asiakkaita ja muutenkin ajat nyt aluksi elävät, ehkä sitten myöhemmin muuttuvat enemmän virallisiksi.

 

Kahvion nimi tulee Tainan koiran mukaan. Saga viettää päivät kahviossa emäntänsä kanssa ja myös kahvivieraiden koirat ovat tervetulleita sisälle asti.

– Muihin kahvioihin ei koiran kanssa ole asiaa. Koiran tulee täällä tietenkin käyttäytyä hyvin ja olla isäntänsä hallinnassa eikä liikkua pitkin ja poikin ja häiritä muita asiakkaita.

Mukavinta kahvion pidossa on mahdollisuus ihmisten tapaamiseen ja juttelemiseen sujuu työn lomassa. Tainan tarkoitus on tehdä kahviosta leppoisa ja viihtyisä ”kotoinen” oleskelutila, jonne voi poiketa istuskelemaan kahvikupin ääressä pidemmäksikin aikaa.

– Ei minulla tämän suhteen mitään rikastumisen ajatuksia ole, mutta kun nyt sen verran ihmiset löytäisivät, että ei tarvitse heti lopettaa.

 

Artikkelikuva: Taina Mankinen perusti uuden kahvion, jonne koiratkin ovat tervetulleita.