Pyrintö parempi kotonaankin

Korihait lähti illan peliin Tampereella edelleen ilman Osmanu Djeeniä ja Bryan Colemania, ja myös juniorit puuttuivat. Miikka Marttinen oli palannut kokoonpanoon, mutta yhteensä korihaita kirmasi Pyynikin parketille vain kahdeksan.

Revanssihaaveet keskiviikon kotitappiolle karisivat osin jo alkuminuuttien aikana. Korihait menetti pallon viisi kertaa ensimmäisen kuuden minuutin aikana ja Pyrintö hyödynsi pallot karkaamalla 13 pisteen johtoon.

Loppujaksolla pallo pysyi paremmin käsissä ja Korihait kavensi eron tauolle mennessä kymmeneen pisteeseen.

Toisen jakso alku mentiin Pyrinnön komennossa ja se johti jo 16 pisteellä, kunnes Korihait otti taas jakson loppuun hyvän kirin ja kavensi eron yhdeksään.

Pyrintö voitti avauspuoliskolla levypallot 21-13 ja Korihaille merkittiin viisi menetystä enemmän kuin kotijoukkueelle. Ero olisi voinut olla yhdeksää suurempikin, mutta Korihait oli erinomaisen tarkkana korin lähellä ja upotti 13 kakkosyritystä 16:sta eli prosentti oli 81, Pyrintö osui läheltä vain 45 prosenttisesti, mutta sillä oli yrityksiä niin paljon enemmän, että se teki kakkosilla kaksi pistettä enemmän kuin Korihait.

 

Kolmannen jakson alku oli Korihailta hyvä ja ero kapeni vajaassa kolmessa minuutissa kolmeen pisteeseen, mutta sitten heittojyvä katosi. Kolme peräkkäistä kolmosta sujahti ohi ja Pyrintö oli taas kymmenkunta pistettä edellä.

Pyrinnön Kenneth Manigault teki korin alta Pyrinnön jakson yhdeksän viimeistä pistettä, Korihailta van Andringa oli lähes yhtä tehokas ja viimeiselle jaksolle lähdettiin kotijoukkueen 11 pisteen johdossa lukemin 71-60.

Päätösjakso oli tasainen. Nelisen minuuttia ennen loppua Korihait sai pari peräkkäistä onnistumista ja ero supistui kahdeksaan. Pyrintö otti saman tien aikalisän ja sai Korihaiden kirin poikki heti alkuunsa.

Kolmisen minuuttia ennen päätöstä Damion Danzler kuumeni ties monennenko kerran kauden aikana ja sai tekun ja suihkukomennuksen. Pyrintö upotti vaparit ja loppu pelailtiin, Pyrintö voitti lopulta 92-81.

 

Levypallot Pyrintö vei selvästi 45-30, mutta menetykset kääntyivät viimeisen kympin aikana Korihaiden eduksi 15-17. Korihaiden alun hyvä lähiheittotarkkuus laski lopulta 63:een, mutta oli parempi kuin Pyrinnön. Kolmosista Pyrintö sai sisään joka kolmannen, Korihait lopulta vain noin joka neljännen.

Marius van Andringa teki 20 pistettä, Chris Jenkins 17, Topias Kuukkanen 15, Bryan Conley 12, Stephon Jelks kuusi ja Mario Edwards kolme. Levypalloja kääri eniten Jelks, kuusi. Conley, Jelks ja Edward pelasivat kukin vain vähän yli 20 minuuttia.

 

 

Artikkelikuva: Marius van Andringa teki 20 pistettä ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä.