Volkswagen on uusikaupunkilaisten suosikki

Uuteenkaupunkiin rekisteröitiin viime vuonna eniten Volkswagen-merkkisiä henkilöautoja, seuraavaksi suosituimmat merkit olivat Toyota, Opel, Ford, Mercedes-Benz ja Skoda.

Trafin tilaston mukaan kaupunkiin ensirekisteröitiin viime vuonna yhteensä 224 autoa. Määrä on 36 vähemmän kuin edellisenä vuonna ja lähes 90 vähemmän kuin huippuvuonna 2003, jolloin ensirekisteröintejä oli yli 300.

Pienin luku 2000-luvulla on lamavuodelta 2009, jolloin ensirekisteröintien määrä jäi 160:een.

 

Volkswageneita rekisteröitiin viime vuonna 34 kappaletta, joka on yli 15 prosenttia kaikista rekisteröinneistä. Volkswagenin etumatka oli selvä, sillä Toyotoja rekisteröitiin 23, Opeleita 21, Fordeja, Mercedeksiä ja Skodia 17 kappaletta.

Seuraavaksi suosituimmat merkit olivat Kia, Nissan, Volvo ja Peugeot.

 

Volkswagen ja Toyota ovat pitkäaikaisia uusikaupunkilaisten suosikkeja. 2000-luvun aikana Uuteenkaupunkiin rekisteröidyistä uusista autoista 12,5 prosenttia eli yli 550 kappaletta, on ollut Volkswageneita ja 12,2 prosenttia Toyotoita.

Ford on kolmantena vuosisadan tilastossa. Neljäntenä on Nissan, joka viime vuonna oli kahdeksas, samoin viidentenä pitkässä tilastossa olevan Peugeotin suosio on ollut viime vuosina alamäessä ja kuten myös Volvo, joka viime vuonna tipahti kokonaan pois top 10:stä, vuosisadan luvuissa se on vielä seitsemäntenä.

Nousijoita taas ovat Mercedes-Benz, joka 18 vuoden tilastossa on sijalla yhdeksän, viime vuonna siis jaetulla neljännellä sijalla, Kia on pitkässä tilastossa kymmenes, viime vuonna seitsemäs ja Skoda on ponnistanut kahdeksannelta sijalta jaetulle neljännelle sijalle.

 

Kaikkiaan Uuteenkaupunkiin on ensirekisteröity vuoden 2000 jälkeen 4440 autoa eli noin 250 autoa vuodessa.

Harvinaisimpia autoja tänä aikana ovat olleet Lexus, jota on rekisteröity yksi kappale, samaan yltää Ssangyong, Toisaalta esimerkiksi Teslaa ja Cadillacia ei ole uutena rekisteröity Uuteenkaupunkiin tällä vuosisadalla yhtään kappaletta.