Lämmin vuosi näkyi kaukolämmön kulutuksessa

Viime vuosi oli keskimääräistä lämpimämpi ja se näkyi myös VSV-Energia Oy:n kaukolämmön myynnissä, joka jäi tavoitteesta 5 500 MWh. Uudenkaupungin teollisuuden vauhdikas vuosi nosti lämmön myynnin kuitenkin budjetoidulle tasolle.

VSV-Energia on vähentänyt CO2-päästöjään merkittävät 94 prosenttia vuodesta 2014 lähtien investoimalla lähes 20 miljoonaa euroa uusiutuvan energian tuotantoon. Investoinnit ovat mahdollistaneet myös erittäin kilpailukykyisen hinnoittelun: VSV-Energia on pudottanut kaukolämmön hintaa viime vuosina 13 prosenttia.

 

Nämä toimet näkyvät myönteisesti asiakastyytyväiskyselyn (IRO Research & Consulting, syksy 2018) tuloksissa. Paikallista kaukolämpöä arvostetaan ja sen imago on kiitettävällä tasolla, yli toimialan keskiarvon.

-Ympäristöystävällisyyden lisäksi asiakkaat arvostavat kaukolämpöä kilpailukykyisen hinnan ja hyvien ominaisuuksien kuten toimitusvarmuuden ja helppokäyttöisyyden takia. Uudisrakennuksista noin 75 prosenttia valitsee kaukolämmön, sanoo VSV-Energian tuotantojohtaja Mika Salo.

 

Artikkelikuva: VSV-Energian KPA-laitos Sannolla käyttää kaukolämmön tekoon pääasiassa kotimaista puuta.

 

VSV-Energian tiedote