Nyt nauttimaan ulkoilusta

Lunta Uuteenkaupunkiinkin on saatu mukavasti ja pakkastakin on piisannut sen verran, että pulkkamäet, luistinradat ja ladut ovat erinomaisessa tai ainakin hyvässä kunnossa. Huominen perjantai ja lauantai saattavat olla suojapäiviä, mutta jos vettä ei sada, niin lumi ja jää kyllä pysyvät ja sunnuntaista lupaa ilmatieteen laitos alkavan pidemmän pakkasjakson.

Pietolan ja Hakametsän jääradat saatiin luistelukuntoon jo ennen joulua. Leuto jakso piti jäät kiinni muutaman päivän, mutta nyt on taas luistelemaan päässyt ja myös suuri osa muista kaupungin ylläpitämistä luisteluradoista on kunnossa.

 

Lunta tuli muutama päivä sitten reilusti ja Sorvakon ja Saarniston hiihtoladut on saatu ajettua. Lunta on niin paljon, että myös perinteisen hiihtotavan latu on saatu tehtyä.

Varovainen toki kannattaa olla eikä ihan uusimmilla ja parhaimmilla suksilla kannata lähteä, sillä lunta ei ole paljon ja ladut ylittävät kulkuväyliä, joiden kohdalla saattaa olla epäpuhtauksia. Latu-uria käytetään myös kävelyyn ja sekin tuo roskia ladulle.

Sorvakossa ei takalenkkiä ole ajettu menossa olevan juoksuportaiden rakennustyön vuoksi, joten ajettu lenkki on pituudeltaan 3,6 kilometriä.

Pyhämaan, Lokalahden ja Kalannin latuja hoitaa yhteistyökumppani ja nekin ovat jo hiihtokelpoisia.

Seuraavaksi todennäköisesti ajetaan latu Käätyjärven jäälle, mutta sitä ennen pitää varmistaa jään kestävyys.

 

Lumi on avannut myös eri puolille kaupunkia epävirallisia pulkkamäkiä. Saarniston koulun vieressä on perinteinen laskettelupaikka ja Pietolan pallokentän reunalla on hyvä mäki, joka sopii pienimmillekin.

Torstaina Pietolan kentän laidalla olikin kova vilske, kun Päiväkoti Tilkkutäkin koko väki oli reippailemassa.

Hoitolapsista nuorimmat olivat yksivuotiaita ja vanhimmat kuusivuotiaita, hoitajat olivat vähän vanhempia. Mäkeä laskettiin pulkalla ja myös haalarin takamus riitti antamaan sopivan vauhdin.

Laskettelun lomassa pidettiin pieni tauko ja nautittiin lämmintä mehua. Pikkupakkasessa lasten posket punersivat mutta kaikilla oli hauskaa eikä lumessa rämpiminen edes väsyttänyt yhtään.

 

Kaupungin alueen jääratojen ja latujen tilanne päivitetään kaupungin sivulle eli tänne.

Latujenhoitajilla on käytössä myös SportsTracker-sovellus, jonne päivitetään yksityiskohtaisempia tietoja ajettujen latujen kunnosta. Linkki SportTrackeriin löytyy em. sivulta.

Tämän päivän päivityksen mukaan Käätyjärven jään paksuus on pääosin riittävä, mutta paikoin jään päällä on vettä ja jäässä aukkoja eikä latua ainakaan viikonlopuksi saada tehtyä.

 

 

Artikkelikuva: Tilkkutäkin lapset kävivät torstaina aamupäivällä ulkoilemassa Pietolan pallokentän reunalla.

Laskettelun jälkeen pidettiin tauko ja juotiin lämmintä mehua.