Ei kaksi ilman kolmatta?

Eemeli Salinia ei voi enää tituleerata yksinkertaiseksi maailmanmestariksi, sillä joulukuussa Tsekissä tuli toinen. Motivaatiota kuitenkin riittää edelleen ja se kolmaskin MM-kulta on jo asetettu tavoitteeksi.

– Tottakai. Seuraavat MM-kisat vuonna 2020 pelataan kaiken lisäksi Suomessa, joten senkin puolesta niihin tähtääminen on helppoa, Eemeli sanoo. Eemeli oli lauantaina Urheilukeskuksessa jakamassa salibandymailoja junioreille. Mailoja meni reilusti toista sataa.

Eemeli on seuraavien MM-kisojen aikaan 30-vuotias, joka on mitä sopivin ikä huippu-urheilijalle, fysiikka on vielä rautaa ja kokemusta on ehtinyt kertyä.

– Pitää olla myös tyytyväinen, että mitään pahempia loukkaantumisia ei ole uralla sattunut ja siinäkin mielessä voi rauhassa miettiä kahden vuoden päähän. Tosin tänään (lauantaina) jätän seuran pelin väliin. MM:n ja seurajoukkueiden MM-kisojen jälkeen on sopiva paikka ottaa löysemmin ja antaa kropan parantua pienistä rasitusvaivoista, jotta kevään tärkeissä peleissä on huippukunnossa.

MM-finaalissa Suomi pesi Ruotsin selvästi, kaksi vuotta sitten mestaruus ratkesi vasta rangaistuslaukauksilla.

– Olen edelleen sitä mieltä, että Ruotsi oli finaalin suosikki, mutta me olemme hitsanneet puolustuspelin niin hyväksi, että maaleja ei meille helposti tehdä.

Ja kun hyökkäyspäässä oli hyvä päivä, niin mestaruus tuli. Eemelin mukaan yksi tärkeä osatekijä menestyksessä oli myös kokemus.

– Suomen joukkuevalintoja hieman arvosteltiin etukäteen ja ihmeteltiin, mitä siellä tekevät konkaripelaajat, joilla ei jalka enää riitä. Mutta heillä on juuri sitä kokemusta, jolla osataan ratkaista ne tärkeät pelit.

Eemeli on aina ollut fyysinen pelaaja ja on sitä edelleen, mutta sanoo itse, että vuosien ja kokemuksen myötä peli on tullut rauhallisemmaksi.

– Ei tule enää ryntäiltyä tilanteista ulos niin helposti kuin joskus. Katkoja ja riistoja yritän edelleen, mutta järkevämmin ja koko ajan pitäen mielessä puolustus.

Eemelin seura Classic saavutti viikko sitten Ruotsissa seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Classic on ollut finaalissa aiemminkin, mutta nyt irtosi mestaruus.

– Se on ollut seuran päätavoite pitkään ja on hienoa, että nyt se tuli. Liigassakin pelit ovat sujuneet hyvin ja tasaisesti, mutta mitalit jaetaan vastaan kevään pudotuspeleistä.

Classic on sarjataulukon kärjessä, 16:sta pelistä on tullut 15 voittoa ja hyvin todennäköisesti Classic on mukana kauden loppuun asti eli finaaleissa toisena osapuolena.

Eemeli on pelannut jo kahdeksan vuotta Tampereella, ensin neljä vuotta Kooveessä ja nyt on menossa neljäs vuosi Classicissa. Treenien ja pelien lisäksi hän työskentelee Classicin toimistolla eli salibandy täyttää päivät.

– Mitään motivaatio-ongelmia ei ole ja on hienoa, kun saa tehdä sitä mistä pitää. ”Normaaleja” töitä ehtii sitten myöhemmin tehdä ihan tarpeeksi.

Eemeli on tehnyt sopimuksen Classicin kanssa on ensi kaudestakin. Koko perhe on viihtynyt hyvin Tampereella, mutta ehkä parin vuoden kuluttua on edessä muutto takaisin kotiseudulle. Eemelin ja hänen vaimonsa esikoinen aloittaa parin vuoden päästä koulun ja Eemelin mielestä Uusikaupunki olisi sopiva paikka koulunkäyntiin.

– Vaimo on Vehmaalta, joten hänellekin sopii muutto tänne päin.

Itse asiassa muuttoa on jo sen verran valmisteltu, että tontti Uudestakaupungista on jo hankittu. Mutta tuodaanko sinne aikanaan muuttokuormassa kaksi vai kolme MM-kultaa on vielä auki.

Venne halusi Eemelin kanssa yhteiskuvaan.


Artikkelikuva: Eemeli jakoi lauantaina Urheilukeskuksessa salibandymailoja ja kirjoitti nimikirjoituksia, Emma halusi nimen paitansa selkämykseen.