Korihailla ei mahdollisuuksia Helsingissä

Korihait joutui illan peliin Seagullsia vastaan varsin siipirikkoisena. Osmanu Djeen puuttui kokoonpanosta edelleen ja eivätkä Mario Edwards ja Topias Kuukkanen pelanneet. Myös valmentaja Damion Dantzler puuttui pelikiellon takia. Häntä korvasi Jouni Grönroos, joukkueessa puolestaan olivat mukana Roope Viinikkala, Tommi Lehtonen ja Aamos Nikula.

Ensimmäisen kympin Korihait sinnitteli ihan kivasti. Alku mentiin jopa Korihaiden lievässä johdossa, sitten Seagulls repäisi pienen eron, jonka Korihait ajoi jakson lopulla kiinni. Lopulta päädyttiin kotijoukkueen kahden pisteen jaksovoittoon.

Toisella jaksolla Seagulls karkasi. Korihait ei saanut luotua kunnon heittopaikkoja ja heittoprosentti jäi vaatimattomaksi, kun taas Seagulls osui hyvin, kolmosissa jopa erinomaisesti.

Jakson puolivälissä ero oli jo kymmenen pisteen tuntumassa ja kasvoi siitä puoliaikaan mennessä 19 pisteeseen eli numeroihin 58-39.

Korihait pärjäsi avauspuolikkaalla levypalloissa eikä menetyksiäkään kirjattu kuin kolme, mutta heittotarkkuus oli kautta linjan noin 20 prosenttiyksikköä alempi kuin Seagullsilla.

Brandon Conley punnersi korin alta 16 pistettä ja otti viisi levypalloa, pelikentälle palannut Bryan Coleman teki yhdeksän pistettä ja otti viisi levypalloa, mutta muiden pistesaalis jäi vaatimattomaksi.

Kolmannen jakson alkuun Korihait sai lupaavan kirin, kun kolmoset alkoivat upota. Van Andringan yhdellä ja Colemanin kahdella kolmosella ja kahdella onnistuneella vapaaheitolla ero kaventui äkkiä 11 pisteeseen.

Se oli kuitenkin vain väliaikaista, jakson puolivälin jälkeen kotijoukkue alkoi taas kasvattaa eroa, kun Korihait heitteli ohi.

Seagulls voitti jakson 27-22 ja se johti siis 24 ennen päätöskymppiä. Voittaja oli siis ratkennut.

Päätösjakso meni kotijoukkueen ehdoilla. Se sai 100 pistettä täyteen, kun 6.5 minuuttia oli peliä jäljellä.

Lopussa pelattiin vaihtomiehillä ja siinä Seagulls oli avausviisikkoja selvemmin parempi. Loppunumerot olivatkin Korihaiden kannalta ikävän rumat, 115-79.

Seagulls voitti lopulta levypallot yhdeksällä ja menetyksiä sillä sattui kaksi vähemmän kuin Korihaille. Kotijoukkueen kolmosten osumatarkkuus tipahti lopussa erinomaisesta hyväksi ja vähän Korihaita paremmaksi, mutta kakkosissa Seagulls oli reilusti parempi (29 osumaa 42:sta, Korihailla 18/46).

Conley teki lopulta 22 pistettä ja otti 12 levypalloa, Coleman säesti 20 pisteellä ja neljällä levypallolla. Mika Nuolivirta teki 14 pistettä ja van Andringa 13.

Seagullsin pistenikkari oli Wayne Blackshear, 25 pistettä.

Artikkelikuva: Bryan Coleman teki Seagullsia vastaan 20 pistettä.