Viikon vanha: Jääkotkien tytöt alueleirille


Yhdeksän vuotta sitten UJK:n ringettetyttöjä pääsi monta aluejoukkueeseen. Seuraava juttu on päivätty 15.1.2010.

Kaikkiaan 8 Jääkotkien tyttöä on valittu Lounais-Suomen B-ikäisten aluejoukkueeseen. Joukkue leireilee viikonloppuna Tikkurilassa ja pelaa mm. turnauksen muita aluejoukkueita vastaan.

Aluejoukkueeseen valittiin yhteensä 20 tyttöä. Jääkotkien vahva juniorityö ja hyvä menestys on huomattu, sillä se sai eniten pelaajia joukkueeseen. Muut alueen tytöt ovat Raumalta, Raisiosta, Forssasta, Turusta ja Naantalista.

Jääkotkista ovat mukana maalivahdit Aino Ahtiainen ja Maria Perkkola sekä kenttäpelaajat Emma Isotupa, Sara Tissari, Johanna Soisalo, Henna Vång, Liina Luotonen ja Marjut Rantanen. Marjut on vielä C-ikäinen, mutta jo mukana B-tytöissä.

Alueturnauksessa tulee kolme tiukkaa peliä lauantaina ja sunnuntaina on sitten sijoitusottelu. Viikonloppuna Tikkurilassa pelaavat myös naisten ja alle 19-vuotiaiden maajoukkueet omat tähdistöottelunsa.

Aino Ahtiainen siirtyi kenttäpelaajasta maalivahdiksi kolme vuotta sitten eikä kadu päätöstään.

Aluejoukkueeseen valittu Aino Ahtiainen on pelannut ringetteä jo seitsemän vuotta, mutta maalivahdiksi hän siirtyi kolme vuotta sitten.

– Meidän maalivahti loukkaantui ja minä halusin tilalle. Pääsin kokeilemaan ja huomasin, että se oli kivaa ja siihen hommaan jäin. Aiemmin pelasin laitahyökkääjänä.

Maalivahti on joukkueessa tärkeä pelaaja. Kun maalivahti onnistuu, niin yleensä joukkue menestyy, epäonnistumiset taas näkyvät heti tulostaululla. Valinta aluejoukkueeseen oli palkkio onnistuneesta alkukaudesta.

– Tämä kausi on kyllä mennyt ihan hyvin. Ehkä viime kaudella C-tytöissä maaleja meni vähemmän mutta nyt taso on kovempi ja laukaukset pahempia.

Ainoa ei maalissa erityisesti jännitä, vaan hän pystyy tiukoissakin peleissä tsemppaamaan itsensä ja keskittymään torjuntoihin. Hän myös osallistuu peliin muutenkin aktiivisesti.

– Huudan kenttäpelaajille neuvoja ja ohjaan puolustusta. Maalivahdin paikalta näkee helposti vastustajan vapaat pelaajat, joita kenttäpelaajat eivät välttämättä nopeasti näe.

Harjoituksissa maalivahti osallistuu alkuverryttelyihin muun joukkueen kanssa, mutta muuten harjoittelee omalla paikallaan maalin edessä. Aino tekee myös paljon omia harjoituksia kotioloissa.

Maalivahdin hommassa on oikeastaan vain yksi haittapuoli.

– Joutuu kantamaan paljon isompaa varustekassia kuin kenttäpelaajat.

Artikkelikuva: Aluejoukkueeseen valitut UJK:n tytöt Maria Perkkola, Emma Isotupa, Johanna Soisalo, Henna Vång, Sara Tissari ja Aino Ahtiainen iloisissa tunnelmissa. Heidän lisäkseen joukkueeseen valittiin Liina Luotonen ja Marjut Rantanen.