Tapahtumakalenteri

Voit ehdottaa tapahtumia tapahtumakalenteriin lähettämällä tapahtuman perustiedot sähköpostilla osoitteeseen toimitus@ukinyt.fi. Yhdistysten ja kaupungin ym. yleishyödyllisten tahojen ilmoitukset ovat maksuttomia, selkeästi kaupallisista tapahtumista peritään maksu.

Tälle sivulle, tämän tekstin tilalle on mahdollista saada maksullinen banneri mainostamaan tapahtumaasi.

Näyttelyt ja muut pidempiaikaiset tapahtumat:

TapahtumaAikaTietoja
Kartsalla, näyttely uusikaupunkilaisnuorison vapaa-ajasta 1950-90-luvuilla4.5 - 26.10Uusikaupunkilaiset nuoret parveilivat suurina joukkoina 1990-luvulla iltaisin ja erityisesti viikonloppuisin kaupungilla. Nyt torin ja katujen tilalle on tullut sosiaalinen media.
Kartsalla – näyttely keskittyy nuorison ja nuorisokulttuurin näkymiseen Uudenkaupungin kaupunkikuvassa. Näyttely kertoo nuorten omaehtoisesta vapaa-ajanvietosta, joten ulkopuolelle jäävät mm. eri harraste- ja urheiluseurojen toiminta.

Tavoitteena on johdattaa museokävijä oman nuoruutensa ajan tunnelmaan. Näyttely vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Mitä eri nuorisoryhmiä tai nuorisokulttuurin edustajia kaupungissa oli eri aikoina? Oliko näiden ryhmien välillä yhteenottoja? Miltä nuoriso näytti ja mitä musiikkia he kuuntelivat? Millä välineillä nuoriso liikkui ja missä he kokoontuivat? Mitkä tapahtumat olivat nuorison suosiossa? Tehtiinkö kaupungilla muutakin kuin hengailtiin?

Museo on tuottanut näyttelyn lisäksi myös uuden mobiiliopasteen nuorten suosituimmista paikoista kaupungilla. Karttapohjaiseen mobiilioppaaseen on kerätty tietoa ja kuvia, joiden avulla nuorten suosimiin paikkoihin voi tutustua paikan päällä älylaitteilla tai vaikka kotoa käsin tietokoneella. Mobiilioppaaseen pääsee verkkosivun www.tarinasoitin.fi/kartsalla kautta.

Museon henkilökunnan lisäksi näyttelyä ovat olleet toteuttamassa useat entiset uusikaupunkilaiset nuoret.

AVOINNA:
4.5.-8.6. ja 28.8.-26.10. TI-PE klo 12-15
11.6.-26.8. MA-PE klo 10-17 ja LA-SU klo 12-15

Aikuiset 5€ / Museokortti
Yleisöopastukset sisäänpääsymaksun hinnalla kesätorstaisin klo 14
Juhlien jälkeen4.9 - 5.10Rauman Taiteilijaseuran 20 jäsenen töitä Crusellin näyttelytilassa, Avoinna ti-pe 10-17 ja su 12-16.
(R)ajaton mielikuvitus3 - 27.9Hoitokoti Reimarin taideryhmäläisten näyttely kirjaston näyttelytilassa Galleria Kirjavassa kirjaston aukioloaikoina.
Kalanti-seura 50 vuottaSyyskuussaKalannin kirjaston Raimon kammarissa vanhoja kuvia kyliltä ja ihmisistä sekä työnäytöskuvia Kalanti-päiviltä ym.
Taidelainaamoripustus5.9 - 3.10Kymmenen lainaamotaiteilijan yhteisnäyttely Runonkulman Galleriassa, Ylinenkatu 38 B.

Päivittäinen tapahtumakalenteri:

(Show alla categories -kohdasta voi valita näytettävät tapahtumat tyypin perusteella)

[event-list date_filter=upcoming filterbar_items=cats_dropdown show_cat=true details_length=200]