Tapahtumakalenteri

Voit ehdottaa tapahtumia tapahtumakalenteriin lähettämällä tapahtuman perustiedot sähköpostilla osoitteeseen toimitus@ukinyt.fi. Yhdistysten ja kaupungin ym. yleishyödyllisten tahojen ilmoitukset ovat maksuttomia, selkeästi kaupallisista tapahtumista peritään maksu.

Tälle sivulle, tämän tekstin tilalle on mahdollista saada maksullinen banneri mainostamaan tapahtumaasi.

Näyttelyt ja muut pidempiaikaiset tapahtumat:

TapahtumaAikaTietoja
Pakkahuoneen näyttely13.4 - 27.5Jorma Orellin valokuvia.
Orell kuvaa näkemäänsä kauneutta luonnossa ja ympäristön pienissä yksityiskohdissa.
Kansalaisopiston kuvataiteiden näyttely Kalannissa23.4 - 25.5.Kuvataiteiden näyttely on esillä Kalannin kirjastossa 23.4.-25.5. (suljettu helatorstaina 19.5.) palveluaikoina ma, ke, to ja pe klo 10-16 sekä ti klo 14-20.
Kartsalla, näyttely uusikaupunkilaisnuorison vapaa-ajasta 1950-90-luvuilla4.5 - 26.10Uusikaupunkilaiset nuoret parveilivat suurina joukkoina 1990-luvulla iltaisin ja erityisesti viikonloppuisin kaupungilla. Nyt torin ja katujen tilalle on tullut sosiaalinen media.
Kartsalla – näyttely keskittyy nuorison ja nuorisokulttuurin näkymiseen Uudenkaupungin kaupunkikuvassa. Näyttely kertoo nuorten omaehtoisesta vapaa-ajanvietosta, joten ulkopuolelle jäävät mm. eri harraste- ja urheiluseurojen toiminta.

Tavoitteena on johdattaa museokävijä oman nuoruutensa ajan tunnelmaan. Näyttely vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Mitä eri nuorisoryhmiä tai nuorisokulttuurin edustajia kaupungissa oli eri aikoina? Oliko näiden ryhmien välillä yhteenottoja? Miltä nuoriso näytti ja mitä musiikkia he kuuntelivat? Millä välineillä nuoriso liikkui ja missä he kokoontuivat? Mitkä tapahtumat olivat nuorison suosiossa? Tehtiinkö kaupungilla muutakin kuin hengailtiin?

Museo on tuottanut näyttelyn lisäksi myös uuden mobiiliopasteen nuorten suosituimmista paikoista kaupungilla. Karttapohjaiseen mobiilioppaaseen on kerätty tietoa ja kuvia, joiden avulla nuorten suosimiin paikkoihin voi tutustua paikan päällä älylaitteilla tai vaikka kotoa käsin tietokoneella. Mobiilioppaaseen pääsee verkkosivun www.tarinasoitin.fi/kartsalla kautta.

Museon henkilökunnan lisäksi näyttelyä ovat olleet toteuttamassa useat entiset uusikaupunkilaiset nuoret.

AVOINNA:
4.5.-8.6. ja 28.8.-26.10. TI-PE klo 12-15
11.6.-26.8. MA-PE klo 10-17 ja LA-SU klo 12-15

Aikuiset 5€ / Museokortti
Yleisöopastukset sisäänpääsymaksun hinnalla kesätorstaisin klo 14
Erilaisia luontokuvia kirjastossaToukokuuKirjaston näyttelytilassa on esillä Tero Vornasen kännykällä ottamia kuvia vakkasuomalaisen luonnon kääntöpuolesta.
Ikoninäyttely3.5 - 30.6Ritva Nummisen ikoneita Galleria - Taidelainaamo Horisonttissa.
Avoinna: ti-pe klo 13-17, la klo 10-14.
Alinenkatu 24, Uusikaupunki.

Lämpimästi tervetuloa!
Lasten- ja nuorten kuvataidekoulun näyttely23.5 - 15.6Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely kulttuurikeskus Crusellissa Liljelund-hallissa. Näyttely on avoinna ti-pe 10-17 ja su 12-16.
Avajaiset 24.5. klo 18
Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.
Markus Kotirannan näyttely28.5 - 8.7Uusikaupunkilaisen Markus Kotirannan taidenäyttely Pakkahuoneen kahviossa.
Kahvio on avoinna toukokuussa 8-20.00 ja kesä-elokuussa 8.00-22.00.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Päivittäinen tapahtumakalenteri:

(Show alla categories -kohdasta voi valita näytettävät tapahtumat tyypin perusteella)

[event-list date_filter=upcoming filterbar_items=cats_dropdown show_cat=true details_length=200]