Tapahtumakalenteri

Näyttelyt ja muut pidempiaikaiset tapahtumat löytyvät tästä.

syys
21
la
Lähetysverstas @ Kalannin srk-koti, alakerta
syys 21 @ 10:00 – 15:00

Kaikille avoin Lähetysverstas kokoontuu lauantaina 21.9 klo 10-15 Kalannin srk-kodin alakerrassa.

Verstaassa tehdään lähetystyöhön liittyviä juttuja iloisessa ilmapiirissä. Tällä kertaa on tarkoitus valmistella rovastikunnallista lähetysväen virkistysiltaa, joka on samassa talossa 27.9. Lähetystorin jälkeen on myös tarvetta esim. huopahemmoille.
Jossain välissä saamme varmaan kurkunkostuketta kastamisineen.
Tiedustelut .050 3076489/Terhi tai 045 3156485/Satu

Nunnia ja konnia, ensi-ilta @ Cruselli
syys 21 @ 18:00

Teatterin syksyn suurproduktio Nunnia ja konnia on täysverinen Broadway-musikaali, jonka pääosassa on luostariin piilotettu särmäinen kapakkalaulaja Delores, joka on joutunut murhan todistajaksi. Deloreksen sopeutuminen luostarin elämään ei kuitenkaan suju aluksi aivan mutkattomasti, mutta avuksi tulee musiikki ja laulu. Deloresta esittää Sanna Koivunen. Toisena pääosan esittäjänä voidaankin pitää kymmenhenkistä nunnayhteisöä.

Ohjaus teatterinjohtaja Jari Luolamaa.

Näytelmän musiikista ja laulujen harjoituksesta vastaa Rauno Melos.

Sävellys Alan Menken, sanoitus Glenn Slater
Käsikirjoitus Cheri Steinkellner ja Bill Steinkellner
Suomennos Heikki Sankari, Kristina Vahvaselkä ja Jussi Vahvaselkä

Rooleissa: Hallikainen Annikka, Hjerppe Mari, Kari Hanna, Kari Hannele, Klotz Kalle, Koivunen Sanna, Käkönen Santtu, Luolamaa Tiina, Melos Terhi, Moilanen Maria, Nummela Raimo, Päivärinta Anna, Sammalisto Suvi, Talvinen Anni

syys
22
su
Syöpäyhdistyksen hyväntekeväisyystapahtuma @ Cruselli
syys 22 @ 14:00 – 16:00

Ohjelmassa musiikkia, muotinäytös, arpajaiset.

Lippu 10 € (sis. kahvit)

syys
24
ti
Puunpolttokurssi @ Warma-Uunit Oy
syys 24 @ 18:00 – 19:30

Kurssilla  käydään läpi erilaisia puun polttamiseen liittyviä kysymyksiä.

Illan aikana käsitellään seuraavia teemoja: Polttopuiden teko, osto ja säilytys; tulisijan käyttöönotto pitkän tauon jälkeen ja sytyttäminen yleensä; puhdas ja tehokas palaminen; puiden lisäysvaihe ja lämmityksen lopettaminen; tulisijan huolto ja yleiset paloturvallisuusasiat tulisijan käytössä.

Kysymyksiä omaan tulisijaan, hormiin tai niiden käyttötapoihin liittyen voi esittää missä vaiheessa tahansa!

Kurssi kokoontuu Warma-Uunit Oy:n tiloissa osoitteessa Lokalahdentie 1. Kurssi on maksuton, ennakkoilm. 16.9. mennessä rajallisten tilojen takia www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puh. 050 420 5266. Kahvitarjoilu.  

syys
25
ke
Puhutaan Suomea yhdessä @ Kirjasto
syys 25 @ 15:30 – 16:15

SPR järjestää yhteistyössä Uudenkaupungin kirjaston ja vapaaehtoisten kanssa kaikille avoimen suomen kielen opiskelu- ja keskusteluryhmän. Tapaamisissa keskustellaan vapaamuotoisesti ajankohtaisista aiheista vetäjien tukemana.

Ryhmä on sinulle, joka haluat oppia lisää suomea tai kaipaat juttuseuraa

Tervetuloa!

Kirkkovaltuuston kokous @ Seurakuntakeskus
syys 25 @ 17:30

Asialistaa ei ole vielä julkaistu.

Uusi kaupungissa – New in Town @ Aktivointikeskus Puusti
syys 25 @ 18:00 – 19:30

Vakka-opisto ja Uudenkaupungin kaupunki järjestävät kaupunkiin muuttaneille maksuttomia iltoja, joissa käsitellään mm. asumista, opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä viranomaispalveluita. Illat keskiviikkoisin 25.9.-13.11. klo 18-19.30 Aktivointikeskus Puustissa. Kielenä suomi, tarvittaessa englanti. Ei ennakkoilmoittautumista. Tarkasta luentojen aiheet paperiohjelmasta tai netistä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. Voit osallistua kaikkiin iltoihin tai valita itseäsi kiinnostavat aiheet, tervetuloa!

Vakka-Suomi Adult Education Centre and City of Uusikaupunki organize evenings for people who has recently moved into town, free of charge. Topics include e.g. housing, working life, educational opportunities, public and cultural services. Event takes place on Wednesdays from Sept 25 to Nov 13 at 6pm at Aktivointikeskus Puusti (street address Liljalaaksonkatu 10). No pre-registration. Event in Finnish, but possibility to ask questions also in English. Check the programme at www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen. You may attend the event every week or choose the topics you find important and useful, welcome!

syys
26
to
Satutunti
syys 26 @ 09:30

Uudenkaupungin kirjaston satutunnit ovat joka toinen torstai klo 9.30 kirjaston lastenosastolla. Kesto on n. 40 min.

Satutunnit on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille, alle 2-vuotiaat mielellään vanhemman tai hoitajan seurassa.

Satutunneilla luetaan uusia kuvakirjoja sekä eri teemoihin liittyviä kuvakirjoja. Satutunneille kutsutaan myös vierailevia esiintyjiä lastenkulttuurin alueelta

syys
27
pe
Rovastikunnallinen lähetysväen ilta @ Kalannin seurakuntakoti
syys 27 @ 17:00

Lähetystyö on meidän yhteinen juttu.
Jo vuosia entisen Vehmaan rovastikunnan lähetysväellä on ollut tapana kokoontua syksyllä yhteen tapaamaan toisiaan. Paikka on vaihdellut eri seurakunnissa.

Tänä vuonna on vuorossa Kalannin kappeliseurakunta, jonka lähetysväki toivoo näkevänsä teitä srk:ien läheystyössä mukana olevia sankoin joukoin Kalannin srk-kodilla pe 27.9.klo 17 lähtien.
Luvassa on yhdessä olemista,puhumista ja tekemistä.
Ruokailun vuoksi pyydämme ilmoittautumista oman lähetyssihteerinne kautta 7.9.mennessä eli viimeistään lähetystorilla. Myös ruokarajoitteet!

syys
28
la
Itsetutkimus -kurssi alkaa @ Viikaisten koulu
syys 28 @ 12:00 – 18:30

Vakka-opisto järjestää kurssin itsetutkimuksesta Viikaisten koululla la 28.9. klo 12-18 ja su 29.9. klo 10-15.30. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat valmiita pysähtymään ja oppimaan, kuinka vapautua stressistä, tyytymättömyydestä, ahdistuksesta, masennuksesta jne.

Opi tunnistamaan itsetutkimuksen kautta se luonnollisen olemisen tila, joka tukee keho-mielemme terveyttä, tasapainoa ja toimintakykyä.

Kurssilla on la 2 x 15 min tauot sekä su 45 min lounastauko ja 15 min tauko.

Ilm. 23.9. mennessä netissä tänne tai toimiston puh. 050 420 5266. Lyhytkurssi.