Lauantaina on puupaatei taas Pakkahuoneel

Tulevana lauantaina 17.8 kannattaa poiketa Kaupunginlahden rannalla. Toki siellä kannattaa käydä vaikka joka päivä, mutta lauantaina normaalin maiseman lisäksi Pakkahuoneen kohdalla laiturissa ja rannalla on kymmeniä puuveneitä ja Pakkahuoneen torilla ja ympäristössä puuveneisiin liittyvää toimintaa muutenkin.

– Ainakin toivottavasti veneitä on. Puuveneensä tapahtumaan ei tarvitse mitenkään ilmoittautua ja ainoa ”varma” tieto on, että Pyhärannan Santtion Porkarpaat on tulossa, sekin on tosin esittänyt säävarauksen, spekuloi Asmo Hällfors, joka on yksi Puupaatei pakkahuoneel -tapahtuman järjestäjistä.

Tapahtuma on järjestyksessään jo seitsemäs ja ennenkin puuveneitä on säästä riippumatta riittänyt rannan täydeltä, joten todennäköisesti niin käy nytkin.


Kaupunginlahden rannan remontin vuoksi veneitä ei voi uusitulle rannalle tuoda, joten tapahtuma siirtyy Pakkahuoneen toiselle puolelle. Pakkahuoneen torille tulee tapahtumateltat, mutta esitykset ja osa veneistä ovat Pakkahuoneen edustalla ja siitä länteen.

– Paikalle tulee mm. Suomen Sukellushistoriallinen yhdistys, joka järjestää sukellusnäytöksen kello 13. Näytteilleasettajia ovat mm. köysitöitä tekevä Mikko Snellman, Raumanmeren Puuveneiljät ja Eurajoen opiston veneenrakennuslinja, Mystic Wind, jonka tuotteita ovat Tomi Isopahkalan käsintehdyt majakat ja Henrikin tuote meriantiikkineen.

Lisäksi myytävänä on saaristolaisleipää, kalaa monessa muodossa, tapahtuman T-paitoja, Meripelastajat myy grillimakkaraa, Golfravintola lohisoppaa jne.

– UPS:n juniorijaosto järjestää tekemistä lapsille. Pakkahuoneen terassilla esiintyy Rami Helle kello 13:30 ja illalla kello 18:30 Pakkahuoneen torilla soittaa Tanssiorkesteri Kuparikuu. Tapahtuman juontaa Ville Laaksonen.


Veneitä voi vapaasti tulla katselemaan. Veneen perustiedot löytyvät infolapusta ja monessa veneessä myös omistaja tai joku muu henkilö saattaa olla paikalla kertomassa veneen historiaa.

– Osa veneistä on myös myynnissä ja rannalla on ainakin muutama projektivene, joiden laitto on kesken.

Paikalla tuodaan myös yksi puuvene huutokaupalla myytäväksi. Projekti on jäänyt kesken ja kun veneen säilytystila tarvitaan muuhun käyttöön, vene on päätetty myydä.

– Lähtöhinta on yksi euro ja korkeimman tarjouksen tehnyt saa kotiin viemisenä pientä askaretta talveksi.

Tapahtuma on maksuton ja myös puuveneitä voi rantaan tuoda maksutta. Hällfors toivoo, että ainakin kaikki Kaupunginlahdelle venettä pitävät tuovat kaunottarensa kansan ihailtavaksi.


Tapahtuman toteutuksesta vastaavan edellisvuosien tapaan Kim Helpiö, Max Helpiö, Asmo Hällfors, Henrik Helpiö ja Mikko Vikman. Tapahtuman kotisivu löytyy https://www.facebook.com/events/2371122179841521/


Artikkelikuva: Vuonna 2017 puuveneitä oli kymmeniä, vaikka keli ei ollut paras mahdollinen. Tänä vuonna veneet ovat Kaupunginlahdessa Pakkahuoneen edustalla ja siitä merelle päin.