USB:n puheenjohtaja vaihtui

Uudenkaupungin Salibandy eli USB on vaihtanut puheenjohtajaa. Pitkään tehtävässä toiminut Kaisa Hyytiä siirtyi tavalliseksi johtokunnan jäseneksi ja uudeksi puheenjohtajaksi seuran kokouksessa valittiin Anu Laihi.

Anulla on vankka salibandytausta, hän on pelannut USB:n naisjoukkueessa ja myös Rauman SalBassa ykkösdivaria, sen jälkeen hän toimi tuomarina. Lasten ollessa pieniä tuli pieni tauko, mutta muutama vuosi sitten hän palasi lajin pariin, joukkueenjohtajaksi, vuosi sitten USB:n hallitukseen ja nyt siis puheenjohtajaksi.

– Puheenjohtajan vaihdos toteutettiin joustavasti eikä tähän liity mitään dramatiikkaa. Ilmoitin jo vuosi sitten, että luovun puheenjohtajuudesta, Hyytiä toteaa.


Laihin ja Hyytiän mukaan USB:n tilanne on kaikin puolin hyvä. Johtokunnassa jatkaa monta vanhaa ja myös muutama uusi jäsen tuli mukaan.

– Pieni vaihtuvuus hallituksessa on hyväksi, tulee uusia ideoita ja sitä kautta toimintaan kehitystä, mutta toisaalta vanhat jäsenet tietävät, miten perushomma toimii, Laihi sanoo.

Myöskään toiminnallisesti seuralla on kaikki hyvin, tai ainakin niin hyvin kuin se voi olla.

– Nuoria tietenkin toivoisi lisää liikuntaharrastuksen pariin. Ikäluokat ovat pienenemässä ja liikunnalla on paljon kilpailijoita harrastuksissa. Tärkeää on, että nuori harrastaa jotain, mutta liikuntaa ei saisi unohtaa.

USB:llä toimii naisten ja miesten joukkueiden lisäksi useita juniorijoukkueita ja myös alle kouluikäisten kerhoja. Joukkueiden ja kerhojen vastaavien yhteystiedot löytyvät seuran sivulta eli tästä.

– Joka joukkueessa ja kerhossa on tilaa. Jos salibandyn kokeilu hiukankaan kiinnostaa, niin kannattaa ottaa yhteyttä ja tulla kokeilemaan. Mitään maksuja kokeilusta ei mene.


Salibandy on monin tavoin ihanteellinen liikuntalaji. Sen harrastaminen on helppoa, varusteita ei paljon tarvita, perustekniikka ja säännöt ovat yksinkertaisia. Loukkaantumisriski lajiin kuuluu, kun vauhtia pidetään, vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen kontaktilaji.

USB:n joukkueet toimivat itsenäisesti ja johtokunta puheenjohtajan johdolla pitää huolta isoista linjoista eli olosuhteista ym.

– Kontaktit moneen suuntaan ovat puheenjohtajan työssä tärkeitä. Kaupunki, liitto, salibandyseurat, muut seurat ja yhdistykset ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa sovitaan pelisääntöjä ja tehdään yhteistyötä.


USB:lläkin on junioritasolla yhteistyötä mm. Laitilan Jyskeen kanssa ja yhteistyötä tehdään jatkossa enemmänkin.

– Meidän pitää pystyä tarjoamaan liikuntamahdollisuus jokaiselle halukkaalle ja voi olla, että ikäluokkien pienenemisen vuoksi se ei jatkossa onnistu kuin lähiseurojen yhteisjoukkueilla. Mutta matkat lähikuntien halleihin eivät ole pitkiä.

Salibandyyn sopivat harjoituspaikat ovat Uudessakaupungissa vähissä. Kerhot voivat toimia normaalissa koulun liikuntasalissa, mutta isommat tarvitsevat enemmän tilaa.

Kaupunki on vuoden loppuun asti tehnyt sopimuksen Urheilukeskuksen kanssa vuoroista, mutta jos sitä rahaa ei ensi vuoden budjettiin tule, niin USB ja moni muukin paikallinen seura on vaikeuksissa.

– Ja uutta monitoimihallia odotamme mekin.


Artikkelikuva: USB:n puheenjohtajan nuija vaihtui Kaisa Hyytiältä (oi.) Anu Laihille