UPK:n T13-tytöt sarjavoittoon

UPK:n T13-tyttöjuniorit nappasivat selvän ykkössijan kahdeksan pelaajan joukkueilla syksyn aikana pelatussa ykkössarjassa. Kuuden joukkueen kaksinkertaisessa sarjassa UPK voitti kymmenestä pelistään kahdeksan ja pelasi kaksi tasan.

Tasapelin UPK pelasi Porissa MuSan kanssa, mutta kukisti sen kotonaan selvästi 3-0. Toinen tasapeli tuli kauden päätöspelissä.

Sofia Siivonen paukutteli syksyn kymmenessä pelissä 20 maalia, kauden päätöspelissä maanantaina maalitili ei kasvanut, mutta muutaman hyvän paikan hän järjesti itselleen.

Kakkoseksi sijoittunut MuSa Porista on seitsemän pistettä perässä, mutta sillä on vielä yksi peli jäljellä. UPK sarjavoitto varmistuikin jo ennen viimeisiä pelejä. Kolmantena on FC Halikko ja muut joukkueet sarjassa ovat FC HaPo Harjavallasta, TPS Turusta ja Pallo-Iirot Raumalta.

– Pelimme on parantunut syksyä kohden ja monta kesän aikana hiottua pelillistä asiaa on saatu toimimaan kentällä, kertoo Tarmo Niemi joukkueen valmennustiimistä.


UPK:n -05 ja -06 syntyneet tytöt harjoittelevat yhdessä ja rinki on iso ja se lupaa UPK:n tyttöjoukkueille hyvää jatkossakin.

Kauden viimeinen peli pelattiin maanantain Pohitullin kentällä. Vastassa olin Pallo-Iirot naapurikaupungista Raumalta. UPK voitti elokuussa Raumalla 4-2, mutta nyt raumalaiset pistivät tiukasti hanttiin.

Pelissä ei sarjasijoituksen kannalta ollut panosta, mutta siitä huolimatta kumpikin taisteli palloista tosissaan.

UPK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi ja loi useita maalipaikkoja, mutta viimeistely-yritykset epäonnistuivat tai sitten raumalaisten maalivahti nappasi ne kiinni.

Toinen jakso oli tasaisempi ja tilanteita pienellä kentällä syntyi vauhdilla kumpaankin päähän, mutta maaleja ei lopulta syntynyt yhtään.


UPK:n Sofia Siivonen oli sarjan ylivoiman tehopelaaja, hän teki kymmenessä pelissä 20 maalia. Korkealla maalipörssissä olivat myös viisi kertaa osunut Ilona Niemi ja neljä maalia paukuttanut Siiri Kotiranta. Senja Siivonen ja Sofia Hauta-alus tekivät kaksi maalia ja Minea Soinu yhden.

Myös UPK:n puolustus toimi hyvin maalivahti Laura Heinosen johdolla. UPK:n maaliero olikin 37-7 eli eniten tehtyjä ja vähiten päästettyjä maaleja.


Artikkelikuva: UPK:n T13-tytöt voittivat selvästi syksyllä pelatun ykkössarjan.

Viimeisessä pelissä UPK joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin Pallo-Iirojen kanssa. Kuvassa Pallo-Iirojen hyökkäystä tekevät vaarattomaksi UPK:n Ilona Niemi (14), Janette Sippel (9) ja Julia Hauta-alus (29)