BAR 88:sta tulee erilainen paikka

Hakametsään pikapuoliin avautuva BAR 88 alkaa jo näyttää ravintolalta. Kalusteet ovat tosin vielä muovien suojassa ja baaritiskistä puuttuu se tärkein eli tiski, mutta muuten remontti alkaa olla voiton puolella.

– Vähän ollaan myöhässä, tarkoitus oli avata huhtikuun puolella, mutta kalusteet tulivat myöhässä ja niiden asennuksessa menee vielä vähän aikaa. Mutta muuten avauspäivä ei ole enää minun käsissäni, kertoo omistaja Vlad Pavlov.

Jossain vaiheessa nimittäin ilmeni, että rakennukseen ei ole koskaan tehty tv/kaapeliyhteyttä, joten satelliittikanavien ja tietoliikenneyhteyksien takia pitää asentaa valokuitukaapeli ja sen tekee paikallinen puhelinyhtiö oman aikataulunsa mukaan.

 

Ajatus uudesta ravintolasta tuli Vladille oikeastaan kahta kautta. Kaupunki on hyvässä nosteessa ja uusia asukkaita on tullut ja tulee lisää ja toisaalta tarjonta kaupungissa on vähentynyt, varsinkin sellaisten paikkojen, joiden asiakaskuntaa BAR 88 todennäköisesti kiinnostaa.

– Vanha mestari lopetti, Kirsta lopetti ja tällä paikalla ollut pubia ei enää ole. Ja ne olivat kaikki vanhoja pubeja, täällä ei ole yhtään modernia ja nykyaikaista viihtymispaikkaa. Tänne sisälle tulee noin 80 asiakaspaikkaa ja terassille 20-30. Kai ne terassikelitkin sieltä tulevat.

BAR 88:sta saa tietenkin ruokaa ja juomaa, sinne on tulossa mm. biljardipöytä ja erilaisia muitakin pelejä, sekä mahdollisuus seurata mm. urheiluohjelmia.

– Sitten on omaa ohjelmaa, karaokea, bingoa, tietovisailuja ja kaikenlaista muuta. Tällaista paikkaa ei täällä ole aikaisemmin ollut.

Myös elävää musiikkia on tulossa, tiloihin ei mitään isoja bändejä mahdu, mutta duoja ja yksittäisiä muusikoita.

– Ja lopulta aina mennään asiakkaiden mukaan, mitä he toivovat, niin sitä yritetään järjestää.

 

Vlad ei halua BAR 88:n profiloituvan mitenkään vain nuorten paikaksi. Euroopassa tämäntyyliset paikat ovat suosittuja kaikenikäisten keskuudessa ja hän toivoo, että niin käy täälläkin.

Torstaina työt olivat vielä täydessä käynnissä ja työkaluja lattiat täynnä, mutta Scooterin soidessa hommat koko ajan etenivät ja se baaritiskikin alkoi saada muotoaan.

– Viikko, kaksi, Vlad arvelee vielä menevän ennen kuin ovi avautuu.

Kiinnostusta uusi paikka on ainakin herättänyt ja pihalla käy jatkuvasti autoja, joista esitetään aina sama kysymys: koska aukeaa.

 

Vlad on jo muutaman vuoden pitänyt Aquariuksen alakerrassa Reeina-yökerhoa ja sen toiminta tulee jatkumaan ennallaan. Uudesta Bar 88:stä tulee sinne jopa viikonloppuisin ilmainen kuljetus.

Reeina on auki perjantaisian ja lauantaisin, erityistä ohjelmaa siellä pyritään järjestämään parin viikon välein.