Kodin Kangastus avautuu tänään

Yli 20 vuotta Uudessakaupungissa toiminut Kangaskauppa Jenina lopetti, kun omistaja halusi keskittyä Turun liikkeeseensä. Kauppa ei kuitenkaan jäänyt tyhjäksi, vaan paikalla jatkaa osin samoilla valikoimilla Mervi Kluuskerin Kodin Kangastus.

– Olin tässä töissä puolitoista vuotta. En ole kauppaa pitänyt aikaisemmin, mutta olen tekstiiliartesaani koulutukseltani ja seitsemän vuotta ommellut kotona toiminimellä, joten ala on kyllä tuttu, Mervi kertoo.

Hän lupautui jatkamaan liikettä vain hetken harkittuaan, mutta sen jälkeen on tullut useammankin kerran mieleen, että mitä tuli tehtyä.

 

Kodin Kangastus avautuu tänään tiistaina. Jeninan loppuunmyynnin päättymisen jälkeen aikataulu on ollut tiukka ja kaikenlaista tekemistä on riittänyt viime hetkiin asti.

– Ja menee vielä kauan, ennen kuin valikoima on sellainen kuin haluan. Ja varmaan jatkossakin koko ajan tulee uutta ja jotain vanhaa poistuu mutta kankaat ja ompelutarvikkeet säilyvät liikkeen perustuotteita.

Uuden liikkeen perusvalikoima on Jeninan peruja, paitsi että vaatteet ovat jääneet kokonaan pois ja tilalle on tullut joitakin uusia tuoteryhmiä ja lähiviikkoina valikoima monipuolistuu, kunhan kaikki tilatut tavarat saapuvat.

– Tilaa on selvästi vähemmän kuin Jeninassa aikanaan, mutta ihan riittävästi kuitenkin laajoillekin valikoimille. Kangaspakat tosin vievät paljon tilaa, ne kun ovat isoja ja niitä pitää mahtua availemaan.

 

Käytävä yhdistää kaikki kolme entisen Ekan tiloissa toimivaa liikettä.

Vaatetuskankaat ovat yksi tuoteryhmä, jonka valikoima tulee kasvamaan ja monipuolistumaan.

– Käsillä tekeminen on yleisesti kasvussa ja se koskee myös vaatepuolta. Halutaan vähän erilaista ja itse tehtyä arvostetaan nykyään taas enemmän. Siihen puoleen haluan panostaa enemmän, siksi tulee lisää materiaaleja ja annan tietenkin myös neuvoja ja vinkkejä tekemiseen.

Liike tulee olemaan auki kuutena päivänä viikossa, joten se sitoo paljon. Mervi aikoo ainakin aluksi toimia yksin ja jatkaa myös vaatteiden korjausompelua, mutta toivoo, että kauppa alkaa käydä sen verran, että apua tarvitaan.

 

Kodin Kangastus ja entisiin Ekan kiinteistöön, Jeninalta vapautuneisiin tiloihin remontoineeseensa myymälään jo muutama viikko muuttanut Värisilmä sekä rakennuksessa jo jonkin aikaa toiminut Telmarin pitävät koko viikon avajaisia.

Liikkeet yhdistää keskelle avattu käytävä, jota pitkin pääsee näppärästi liikkeestä toiseen. Rakennukseen onkin muodostunut pienimuotoinen sisustukseen keskittynyt kauppakeskus.

Liikkeissä on koko viikon erilaisia tarjouksia ja tuote-esittelyjä ja tietenkin myös arvontaa ja kahvia tarjolla.