Kaupunki saa helmikuussa Subwayn

Uuteenkaupunkiin Subway-ravintolan avaava Paula Heikkilä poikkesi keskiviikkona tarkistamassa remontin edistymistä tulevassa ravintolassa ja hoitamassa samalla käytännön asioita. Ravintola ei ehdi valmiiksi vielä tammikuussa, vaan avaus siirtyy kalustoviivästysten vuoksi helmikuun alkupuolelle.

– Avasin ensimmäisen Subwayni vuonna 2008 eli kymmenkunta vuotta sitten. Olin ollut ulkomailla töissä ihan eri alalla ja pohdiskelin, että mitä ryhtyisin tekemään. Jotenkin Subwayn trendikkyys tehosi minuun ja lähden ketjuun franschising-yrittäjäksi. Subwayllä ei siihen aikaan ollut paljon ravintoloita Suomessa, Paula sanoo.

Hänellä itsellään on nyt kolme ravintolaa, kaksi Salossa ja yksi Turussa. Uuttakaupunkia hän on katsellut jo pitkään sillä silmällä.

– Uusikaupunki on minulle henkilökohtaisesti tuttu paikka, asuin täällä kymmenkunta vuotta ja kävin täällä koulua. Sopivaa liikepaikkaa vaan ei ole aiemmin löytynyt. Tämä kiinteistö on erinomainen paikka ja tuttu ennestään, sillä oli aikanaan kesätöissä silloisessa kaupassa.

 

Subway tulee sijoittumaan torin eteläpuolelle kiinteistöön, jossa toimi aikanaan S-Market. Kiinteistössä avautuu remontin jälkeen 18.1 K-market sekä torin laidalta muuttava MariHelena. Silmäasema Oy on jo avautunut.

– Muut ravintolani toimivat erillisinä kivijalkaliikkeinä tai sitten ostoskeskuksen yhteydessä. Tämä Uudenkaupungin liike on vähän näiden yhdistelmä.

Subwayn ja K-marketin väliin tulee ovi, jolloin yritykset eivät ole aukioloaikojen suhteen toisistaan riippuvaisia.

– En osaa vielä sanoa tulevia aukioloaikoja, niiden osalta kuunnellaan asiakkaiden toiveita. Joka tapauksessa auki ollaan K-marketin aukioloaikoina, mutta miten iltaisin, öisin ja viikonloppuisin niin sen ratkaisee asiakaspalaute ja kysyntä.

 

Aukioloaikoihin vaikuttaa myös työntekijöiden saatavuus. Haku on ollut jo jonkin aikaa päällä, mutta kaupungin hyvän työtilanteen vuoksi hakemuksia ei ole ihan hurjasti tullut.

– Tarvitsemme kokoaikaisia työntekijöitä päivätöihin mutta myös ilta- ja viikonlopputekijöitä, jotka vuorot sopivat esimerkiksi opiskelijoille hyvin.

Paula sanoo, että Subway on terveellinen ja trendikäs keskihintainen pikaruokavaihtoehtona, josta erilaisia vaihtoehtoja löytyy paljon.

– Olemme nopea lounaspaikka, meiltä löytyy salaattivaihtoehtoja mutta myös tukevampia annoksia vaikka päivällisen korvikkeeksi.

 

Uuden paikan käynnistäminen ei Paulaa enää jännitä. Neljännen ravintolan avaaminen menee jo rutiinilla, luvat, viranomaistarkastukset ja muu byrokratia on sama paikkakunnasta riippumatta.

– Kaikenlaista pientä käytännön asiaa pitää ratkaista, mutta ihan hyvässä mallissa remontti näyttää olevan. Kun laitetoimitus tulee, niin sitten on edessä sellainen kolmen päivän loppurutistus ennen kuin kaikki on valmista.

 

Artikkelikuva: Paula Heikkilä avaa neljännen Subway-ravintolansa helmikuussa Uuteenkaupunkiin.