Pakkahuoneella soi haitari

Uuteenkaupunkiin syksyllä työn perässä muuttanut Santeri eli Veli Aleksentari Vuopohja on juhannuksesta lähtien ilahduttanut Pakkahuoneella kävijöitä soittelemalla ulkona haitaria. Hän aikoo jatkaa soittamista koko kesän ajan.

Santeri lupasi keväällä ukinytin haastattelussa (juttu http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/6610), että kesän tullen hän ryhtyy soittelemaan kadulla ja tuomaan siten vähän elämää kaupunkikuvaan.

– Totesin sitten, että tämä Pakkahuonen taitaa olla parempi paikka ja kun paikan isäntä suostui, niin istuskelen ja soittelen täällä.

Mitään tarkkaa aikataulua Santerilla ei ole. Hän pyrkii olemaan paikalla joka arkipäivä iltapäivisin ja soittelemaan useamman tunnin kerrallaan.

– Säävaraus on tietenkin olemassa eli jos sataa tai on muuten hirveän kylmä ja tuulinen päivä. Sisätiloihin en mene soittamaan, haitarin ääni on sen verran kova, että pienessä tilassa se voidaan kokea häiritseväksi. Ja jos Pakkahuoneella on muuta ohjelmaa, niin silloin minä en soittele.

 

Santeri on itseoppinut hanuristi, joka pystyy nuoteista soittamaan saman tien kappaleen kuin kappaleen.

– Minulla on mukana iso pino nuottikirjoja ja niistä löytyy vieraampikin kappale. Soittelen erilaista musiikkia ja kuuntelen ja toteutan tietenkin kuulijoiden toiveita.

Ensikokemukset ovat hyviä. Ihmiset ovat pitäneet ja kun Santeri istuu ulkona, niin ne, joita soitto ei kiinnosta tai jotka haluavat vaikkapa keskustella kaverin kanssa, ovat voineet istuutua alueen toiseen päähän.

– Soittelun lomassa juttelen ihmisten kanssa. Tämä on itselle oikein mukava harrastus ja useampituntinen soittaminen on myös hyvää treeniä sairaudesta toipuvalle yläkropalle.

Santerilla on edessään kulho, jonne voi kiitokseksi heittää lantin. Rahat Santeri toimittaa vähävaraisten ja heikko-osaisten tukemiseen.