Toistakymmentä huonokuntoista siltaa Uudessakaupungissa

Italian siltaturman jälkimainingeissa Yle nosti eilen esiin huonokuntoiset sillat. Liikenneviraston rekisterissä on kaikkiaan yli 15 000 siltaa, jotka on jaoteltu viiteen kuntoisuusluokkaan. Kahden alimman kuntoluokan siltoja löytyy kaupungin alueelta toistakymmentä.

Huonoimman luokan siltoja löytyy vain yksi. Aivan Elkkyistentien alkupäässä eli Raumantieltä lähdettäessä on Kiilinojan ylittävä silta saanut punaisen täplän. Kiilinojan silta on rakennettu 1988 eli se on vasta 30 vuotta vanha.

Toiseksi huonomman tason siltoja löytyy sitten useita. Sellaisia ovat 1961 rakennettu Pilkorauman silta Lyökintiellä Kammelassa, myös 1961 rakennettu Velluanjoen Lokalahdentiellä ylittävä ns. Kytömäen I silta sekä Lokalahden vanhalla tiellä eli nykyisellä Heikkalantiellä oleva Myllyojan silta, joka on rakennettu alun perin vuonna 1911.

 

Kalannin alueella huonokuntoiseksi luokiteltuja siltoja on useitakin. Kytämäentiellä Santtion ja Vahteruksen kylien välissä on vuonna 1925 rakennettu Paltojan silta ja samalla tiellä Kalannin keskustan lähelle Velluanjoen ylittävä silta vuodelta 1987.

Velluanjoen Vellualla ylittävä, vuonna 1920 rakennettu Alasilta on myös listalla, samoin Kalannin Peteksen tiellä Häähän kylän kohdalla 1971 rakennettu Ruonanojan silta sekä Kuuantakana Häähäntiellä ns. Kaitajärvenojan silta.

Kaikki edellä mainitut sillat ylittävät vesistön, joko salmen, joen tai ojan. Lokalahdentien siltaa lukuun ottamatta liikenne silloilla on säännöllistä mutta rauhallista.

 

Lisäksi tielaitoksen listalla on Uudessakaupungissa kaksi huonokuntoista liikenneväylän ylittävää siltaa.

Toinen on Koulupolun ylikäytävä eli kaupungista pohjoiseen suuntaavan kevyen liikenteen väylän Laivanrakentajantien alittava silta ja toinen Kalannissa Kalannintien alittava Tunnelitien silta, josta pääsee myös moottoriajoneuvoilla.

Ylen jutussa todetaan rauhoittavasti, että Suomen sillat ovat turvallisia, vakka ne onkin luokiteltu huonokuntoisiksi. Monille huonokuntoisille silloille on asetettu painorajoituksia.

Tielaitos parantaa siltoja vuosittain määrärahojen puitteissa.

 

Linkki Ylen juttuun löytyy tästä.. Jutun yhteydessä on myös zoomattava kartta koko Suomen huonokuntoisista silloista.