Ukilaisjudokat Pohjanmaalla

Lauantaina 27.10.2018 Kurikan monitoimitalo Monnarilla kilpailtiin vuosittainen judokilpailu Seibukan Shiai. Mukana oli 112 ottelijaa edustaen 18 eri judoseuraa. Otteluita kertyi päivän mittaan yhteensä 131 kappaletta. Kisan järjesti Kurikan Seibukan.

Uudenkaupungin judoseuraa kilpailuissa oli edustamassa Marko Hiltunen sarjassa miehet -73kg ja veteraanimiehet -80kg, sekä Milo Hiltunen, joka otteli sarjassa P11 -27kg ja P11-30kg.

Marko Hiltunen voitti veteraanisarjassa molemmat ottelut ipponin arvoisesti. Miesten -73kg sarjassa Marko voitti yhden ottelun ja hävisi yhden ottelun.

 

Milo Hiltunen aloitti kilpailupäivän P11 -27kg sarjassa voittaen kaikki viisi otteluaan ipponin arvoisesti. Milo jatkoi hyviä suorituksiaan P11 -30kg sarjassa voittamalla kaikki kolme otteluaan myös ipponin arvoisesti ja varmisti samalla toisen sarjavoittonsa.

– Milo onnistui päivän otteluissa todella mallikkaasti ja sai kaivettua voiton tiukoissakin paikoissa. Pistesuorituksia tuli niin pysty- kuin mattotekniikoillakin, summasi seuran puheenjohtajana toimiva Marko Hiltunen.

– Itselläni kävi hieman vanhanaikaisesti, kun kaivoin judogia, eli judopukua vasta kassista, niin nimeäni kuulutettiin jo otteluun. Jouduin täysin kylmiltäni ottamaan ensimmäisen ottelun ja moinen ei tämmöiselle hitaasti lämpenevälle diesel-moottorille oikein sovi ja tappiohan siitä ottelusta sitten tulikin, naurahti Marko omasta päivästään.

Judoseuran toiminnasta listätietoja löytyy tästä.

 

Artikkelikuva: Ukilaisjudokat Marko ja Milo Hiltunen kävivät vääntämässä ukkoja nurin Pohjanmaalla.